linakara 2015.04.18. 16:30

Kert tervek

Valószínűleg ez az év nem arról szól majd, hogy édenkertet varázsolunk a ház köré, de azért van néhány dolog, amit szeretnék megvalósítani a tavasz-nyár folyamán (késő ősszel majd előveszem a listát és meglátjuk mit sikerült megvalósítani belőle):

- durva tereprendezés a ház körül: ez lesz a tavasz legnagyobb feladata, de szerencsére a szomszédunknak van egy kis munkagépe és segít nekünk a földkupacok szétterítésében és a terep kialakításában

- előkészíteni a terepet a füvesítésre: ez idő-és energiaigényes munka, itt nem lehet megspórolni a ,,kézi" munkát, de jó volna valami kis zöld felület a ház körül. Én leginkább egy virágos gyepre vágyom, ami olyan természetközeli hatást kelt.

- növények: fűszernövények az ablakba, néhány tő koktélparadicsom cserépben, napraforgó a téli madáretetéshez, néhány bokor levendula ültetése a terasz mellé, egynyáriak az ablakokba balkonládába és a bejárati ajtó mellé dézsába vagy cserépbe, és valamilyen dekoratív növény a lépcső takarásához.

- komposztáló: ez számomra az egyik legfontosabb dolog, a kivitelezése sem olyan bonyolult. Lehet, hogy az idén még csak ideiglenesen alakítjuk ki, amíg ki nem dolgozzuk a végleges kert terveket.

- a terasz ,,bebútorozása": asztal, néhány szék a kinti ücsörgéshez és néhány napelemes lámpa az esti hangulathoz

Ez a ,,minimumlistám" majd meglátjuk mi valósul meg belőle.

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kert

A bejegyzés trackback címe:

https://homok-haton-haziko.blog.hu/api/trackback/id/tr467378540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása